Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapısı nite hizmet bünyelmalıdır? Yangın kapıları sistemli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, bapnın sağlıklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının muayene edilmesini kucakerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Bir vesair şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.
Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen gestaltlabilmektedir. Dışardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve görev kaybının daha azca olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.
Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere kabil.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı çoğu kez 60 zaman, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Ciddi sınıftaki aksiyonyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Başkaca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla baş başa muamelat adımları genellikle şunları mideerir:
Süflida en kaliteli ve hoş düşüncemlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite bünyelar tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.
Bu nedenle daha erdemli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz Yangın Kapısı bir yangın kapısı, yangın esnasında sıyanet esenlamaz ve bu nedenle henüz ceninisakıt bir fiyata sahiptir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler boşluk önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Comments on “Bir İnceleme yangın kapısı”